Hoe bespaar je geld met de cent veiling

Centveiling de nieuwste online hit. Kortingen tot wel negentig procent worden beloofd. Maar hoe bespaar je nou eigenlijk geld? Als je bids moet kopen, die weer uit moet geven en uiteindelijk ook nog een x bedrag voor je product moet betalen. Dit klinkt alsof er op alle manieren geld uitgegeven wordt. Maar dat is nu juist de manier waarop die kortingen gerealiseerd worden.

Hoe een centveiling begint en verloopt

Je hebt je aangemeld op een centveiling website en je bent op zoek naar een hoekbank. Je vindt er eentje op de website en besluit mee te doen aan de bieding. De hoekbank kost nieuw vijftienhonderd euro. Dit geld heb je niet, maar ondertussen staat de bieding op honderdveertig euro en dit ligt rond een prijs die jij je wel kunt permitteren.

Je moet dus een bidpack aanschaffen om te kunnen bieden. De populairste bidpack op UitverkoopNederland.nl is die van 45,- euro. Hierbij kun je al bieden voor 0,60 eurocent per bid. Iedere bid die jij, of een ander doet, komt er 0,01 eurocent bovenop het veilingbedrag. Bepaal voor jezelf op voorhand wat je er eigenlijk maximaal aan uit wilt geven. Misschien heb jij in totaal driehonderd euro te besteden. Dan moet je dus opletten dat je de aangeschafte bidpacks optelt bij de uiteindelijke eindprijs.

Iedere keer dat iemand een bod plaatst komt er vijftien seconde bij op de teller. Dit stelt jou in staat om nog een tegenbod te plaatsen. Op het moment dat jij een bod plaats en niemand plaatst meer een tegenbod, dan heb je gewonnen.

Je kunt ook nog een veilingmanager instellen die voor jou de bids plaatst op het moment dat je zelf geen tijd meer hebt om verder te gaan. Dit kun je natuurlijk met een limiet instellen zodat je niet opeens veel meer bids kwijt bent dan je in gedachte had.

Hoe zorg je nou dat je wint?

De aanhouder wint. Ook dat gaat hier op, maar je wilt natuurlijk niet evengoed nog een hele hoop of meer geld uitgeven dan je bedoeling is. Kijk eerst eens hoe druk het bij een bieding is voor je mee gaat doen. Je kunt dit volgen en je zult dan zien of er veel mensen mee doen aan de bieding. Als dit het geval is, dan is het slimmer om een volgende veiling van het product af te wachten. Hoe minder deelnemers, hoe meer kans jij natuurlijk maakt om te winnen.

Let ook op de tijden dat een website actief is. Sommige websites gaan vierentwintig uur per dag door, maar bijvoorbeeld Uitverkoopnederland.nl heeft de biedingen 's nachts gesloten zodat je ook nog een beetje rust krijgt. Je wilt echter wel weer op tijd meebieden de volgende morgen zodat je niet al op voorhand verliest omdat je te laat bent en de veiling gesloten is.

Verder is het vooral belangrijk dat je er met je snoeter bovenop blijft zitten zodat je meekrijgt wat er met de bieding gebeurt en zelf ook actief kunt blijven. Laat je echter niet te snel meeslepen en houd je van tevoren bepaalde eindbedrag in de gaten.

Stel je het ondenkbare voor: je hebt niet gewonnen. En nu dan? Ben ik nu alles kwijt? Niet helemaal. UitverkoopNederland.nl heeft een koop-korting regeling. Met deze regeling krijg je korting op het product als je deze binnen 24 uur na sluiten van de bieding alsnog besteld. Per uitgebrachte bid die jij hebt gedaan, op de betreffende veiling, krijg je een korting van 0,50 eurocent. Op deze manier ben je je geld toch niet helemaal kwijt en win je eigenlijk altijd.

Uiteindelijk is het een kwestie van goed opletten, uitdokteren waar je op gaat bieden en voor jezelf een duidelijk en vast eindbedrag instellen zodat je nooit over je budget heen gaat. Dan kan centveilingen echt die hoge kortingen opleveren die het belooft. Lees je in, bereid je voor en behaal die hoge kortingen!

Andere reviews van mijn vrienden!

 • Naomi

  Review van Naomi

  Hahah lauw deze site, dit ga ik aan mijn vriend vertellen. Die gaat helemaal los hier, weet ik zeker. Toppie!

 • Beau

  Review van Karel

  Ik vind dit echt een hele goede site, geniaal wie dit bedacht heeft. Ik heb namelijk geen geld om gewoon normaal een iPad Mini Retina te kopen, maar via deze weg is het mij toch gelukt! En ook niet alleen ik, nee ik heb al mijn vrienden geïnformeerd over deze geweldige centveiling site.

 • Annelieke

  Review van Annelieke

  Ik ben niet zo tevreden over UitverkoopNederland… Het aanmelden is erg lastig, ik kreeg steeds in beeld dat ik het woord verkeerd had ingevoerd. Na een keer of 10 heb ik het maar opgegeven.

Mooie prijzen waarop ik heb geboden!